Om oss

 

Hør RadiOs på PC, lesebrett, nett og mobil - prøv denne lenken: RadiOs Live

 

28 år med RadiOs på luften, nå også på nett og mobil

 

 

 

RadiOs hadde stiftelsesmøte i februar 1989. Den 3. april 1989 kunne de ønske velkommen til den aller første radiosendingen, i lokalene i den gamle vaktmesterboligen ved kulturhuset Fjellheim her i Os.

 

Det var Arne Johan Sælen som sammen med daværende ordfører Ole Håkon Lunde (H), som kunne ønske lytterne velkommen til den første direktesendingen den 3. april 1989.

 

Den gangen var det bare noen få programmer som gikk på direkten, mens veldig mange program ble tatt opp på forhånd. På den tiden brukte vi spolebåndspiller til å ta opp med. I dag er vi naturligvis fullt ut digitaliserte.

 

Flere frekvenser

RadiOs sendte de første årene bare på frekvensen 103,2 Mhz på FM-bandet via omformeren i masten på Liafjellet. Senere kom det opp en omformer på Hjortåsen i Strøno, noe som gjorde at det også var mulig å høre på radioen på 101,1 Mhz. Denne senderen er dessverre nå ute av drift. Da Bjørnefjorden Nærkringkasting i Fusa ble lagt ned overtok RadiOs frekvensen deres: 105,1 Mhz. RadiOs sine operative frekvenser på FM-bandet er nå altså 103,2 og 105,1 Mhz.

 

Arne Aarseth var den første redaktøren i RadiOs. Han laget også den svært populære programserien «Rockens historie», som gikk ukentlig over eteren i mange år. Rockebonde Olav Valle fra Søfteland har nå overtatt Aarseth sin rolle her.

 

Mange programmer

I dag er det Terje Hatvik som er redaktør i RadiOs, han tok over etter Håkon Brekke. Hatvik kjører også ukentlig de fleste aktueltsendingene alle hverdager, med faste repriser på ettermiddag og kveld. Brekke har fremdeles sitt faste nytt og aktueltprogram lørdag morgen- og formiddag.

 

RadiOs har klart seg bra gjennom disse 28 årene, men med noen rolige perioder underveis. I dag leverer radioen kanskje den bredeste sendeflaten vi har hatt i løpet av de 28 årene lokalradioen har eksistert. Og nå finner du oss i nytt studio i Telthuskvartalet nede på Osøyro. Og der har vi vært siden 2012 -. RadiOs er også den nærmeste lokalradioen for mange i Austevoll, Tysnes, Fusa og Samnanger; med andre ord da nærkringkasteren for Os og bygdene rundt Bjørnafjorden.

 

 

Uansett hvor du er så ønsker vi å lage god og hyggelig radio for DEG, hilsen oss i redaksjonen!

RadiOs – din lokalradio

Øyro 37 Postboks 234 5202 OS

Telefon: 56301430 E-post: redaksjonen@radios.no Org Nr. 976949595

Kontonummer: 5270 05 23861

Copyright © RadiOs FM103

Ansvarlig redaktør: Terje Hatvik